aliexpress - inc


"Upozornění: Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková ani nemůže být použita."

url článku:aliexpress/novinky.php?p=detail&id=265

Vuelta Independencia

Jiří Ježek dojel do cíle svéhotradičního závodu na počátku sezóny. Manželka Soňa Ježková Vám přináší zhodnocení.

IMG_1301s.jpg

Milí přátelé,

s radostí se Vám ozýváme těsně po návratu z profesionálního etapového závodu v Dominikánské Republice Vuelta Independencia 2.2 UCI, který pro Jirku po počátečních problémech skončil mimořádným úspěchem! 
Letošní 30. ročník byl svou konkurencí a tím i následnou závodní rychlostí asi nejnáročnější ze všech pěti předešlých, ale Jirka byl díky nejkvalitnější zimní přípravě v jeho kariéře perfektně připraven. Byl odhodlán bojovat nejen o to, aby závod vůbec absolvoval, ale letos se cítil i na opravdové závodění. Takto náročné závody nikdo z jeho hendikepovaných soupeřů nejezdí, natož aby v nich rovnocenně soupeřil. Jirka je v tomto směru světový unikát.

Bohužel, jak jste možná měli možnost číst na Jirkově oficiálním webu, jeho smělé plány ovlivnily nečekané zdravotní komplikace. Těsně po příletu, vinou nějaké bakterie z jídla, začal Jirka trpět silnými žaludečními a střevními problémy, které ho trápily po celou dobu závodu. Prvních pět etap nemohl kromě několika banánů prakticky nic jíst, provázely ho kruté bolesti břicha a teploty. Vzhledem k vysoké trénovanosti ze zimní přípravy však tělo stále odolávalo a Jirka se držel v závodě. Díky své vůli a mimořádné podpoře fanoušků, chtěl pokračovat.
I přes svůj stav si však vedl neuvěřitelně dobře. Byl jedním z nejlepších závodníků týmu (jako host v národním výběru Dominikánské Republiky). Senzace pak přišla v 7. etapě, kde se mu podařilo vybojovat úžasné 3.místo!!! Takový úspěch se v profesionálním závodě ještě žádnému podobně hendikepovanému cyklistovi nepovedl! Navíc to bylo v den státního svátku, který oslavuje nezávislost Dominikánské republiky! Byla to bomba nejen pro nás, ale pro všechny Dominikánce, pro které je Jirka velkou sportovní hvězdou. Ten pak musel zodpovídat bezpočet rozhovorů. Druhý den plnili místní noviny články s jeho fotkou na titulních stránkách sportovních rubrik! Byl to skvělý pocit! :) Celkově se letos Jirka umístil na 26. místě a za skvělý výkon pak obdržel od generála policie oficiální titul kapitána policie Dominikánské Republiky! :)

Po návratu domů se však naplno projevilo vyčerpání organismu a unavené tělo navíc napadla nějaká viróza. Nyní však už pomalu začíná znovu trénovat a připravovat se na svůj první cíl sezony, jímž je Světový pohár v Manchesteru. Ten se koná koncem května a Jirka by zde chtěl pokořit světový rekord ve stíhacím závodě na 4km. Mezitím jej čeká soustředění v Itálii a speciální dráhové soustředění ve švýcarském Aigle, kde se připravoval i před Pekingem.
Věřím, že i extrémní situace (velký úspěch i absolutní vyčerpání) z etapového závodu přispějí Jirkovi k ještě lepším výkonům během roku.

Jsme rádi, že Vám můžeme takto předat část té pozitivní energie, kterou jsme si nakonec z této mise přivezli.
Přejeme Vám, ať se Vám daří ve všem, co si usmyslíte!

Se srdečným pozdravem,
Soňa Ježková