aliexpress - inc


"Upozornění: Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková ani nemůže být použita."

url článku:aliexpress/novinky.php?p=detail&id=365

Handicapovaní cyklisté v závěrečné fázi přípravy na dráhové mistrovství světa v Los Angeles

Už jen několik dní zbývá do zahájení druhého nejvýznamnějšího sportovního podniku handicapovaných sportovců roku 2012. Do Los Angeles míří nejlepší cyklisté světa a budou zde bojovat o tituly mistrů světa na dráze.

Reprezentační tým tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů budou reprezentovat:
Jiří Ježek, Michal Stark, Miroslav Dongres, Tereza Diepoldová a tandem sprinterů Pavel Buráň s Alešem Moravcem.

Naše pozornost se bude upírat především na osobu Jiřího Ježka. Pětinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa má za sebou kvalitní ale také velmi náročnou přípravu.
Časy, kterých dosáhnul z plného tréninku při nedávném  finálovém závodě Českého poháru jsou Jirkovým rekordem na specifické motolské dráze a pro nás obrovskou medailovou nadějí v mistrovském závodě.
„Jirka má na medaili a pojede na medaili. Pouhý standardní tréninkový výkon mu při současné formě stačí na umístění na stupních vítězů a pokud mu závod vyjde podle našich představ, máme se skutečně na co těšit“ přibližuje výkonnost světové cyklistické legendy  trenér Viktor Zapletal.

Velmi dobrou formu také prokazuje zkušený Michal Stark jehož forma stoupá vzhůru každým tréninkem. Cyklistický veterán se podle vlastních slov cítí velmi dobře a předpokládá se, že znovu bude patřit k medailovým favoritům závodů. „Michal už je zcela v pořádku po úraze, který mu zabránil startovat na silničním mistrovství světa. V tréninku jezdí výborně, byl bych velmi spokojený s umístěním v elitní pětce.“ hodnotí šance Michala Starka trenér.

Medaile se naopak nečekají od Terezy Diepoldové, Miroslava Dongrese a tandemu. „Úspěchem pro Míru a tandem by bylo umístění v první světové osmičce. Ale bude to velmi těžké. Nicméně, pokud by jim závod vyšel, mohou zajet vynikající výkony. Pro tandem by byl postup mezi prvních osm doslova výhrou, protože ve vyřazovacích bojích bychom mohli naplno využít sprinterské zkušenosti Pavla Buráně a za určitých okolností by náš tandem mohl jít velmi vysoko.  Pro Terku je to první dráhový závod podobné úrovně.  Pojede si pro zkušenosti, nic nemusí, naším cílem je kvalitní příprava na Londýn 2012“ uzavírá představení našich reprezentantů  Viktor Zapletal.